Damerna har ordet

För första gången sen 2015  finns det äntligen ett damlag i Frösö IF. Laget som  består av spelare mellan 15 och 20 år är nytt och oprövat som lag som spelar i både F16 och Division 3.

Idag har vi 29 spelare i truppen och vi har alltid drygt 20 personer på träningarna. Vi kan se att det har varit en viktig faktor i den grymma utveckling som tjejerna har haft under säsongen. Många på träningarna gör att det finns möjlighet till riktigt bra kvalitet.

Ett ord som laget har lärt sig både i betydelse och hur det ser ut på planen är ”possession” och när vi spelar som bäst så rullas bollen runt så otroligt bra! Hög träningsnärvaro och vilja att utvecklas verkar vara ett bra recept för att stora steg framåt.

En annan indikation på att tjejerna trivs och har kul är att det är bra stämning i truppen. Vi har också fått förmånen att hälsa nya spelare välkomna vilket känns kul och eftersom det är tjejerna som sköter rekryteringen så tror vi att det att dom gärna pratar om laget.

I F16-serien där mixar vi lag även med Frösö IFs 06or och det är så kul att se. Inför första matchen och var det lite blygt, från båda hållen, men vi ser vad det betyder att låta olika åldersgrupper vara tillsammans både på träning och match. Blygheten är borta, de yngre spelarna känner att det är OK att ta för sig på planen.

Oavsett serie så har vi vunnit matcher och torskat en del. Vi har spelat så otroligt bra men också gjort ganska svaga insatser. Men det är så som det är när det går fort framåt. Framför allt när man ska hitta sin roll i laget, ta till sig ett nytt spelsystem, lära känna nya lagkompisar, våga visa tränarna förtroende och kunna prata om viktiga saker. Det är några matcher kvar av säsongen och vi som jobbar med laget kan redan nu säga att det har varit så himla kul.

Det som vi ledare ser och är mycket glada över är utvecklingskurvan på laget. På planen har spelet utvecklats fantastiskt bra och även om det är trängda lägen ibland så försöker tjejerna verkligen rulla boll. Vi pratar också en hel del med dom om mjuka värden och det är glädjande att höra från tjejerna som har anslutit sig under säsongen att dom blivit väl mottagna.

Vi har ett fantastiskt gäng tjejer och vi hoppas och tror att detta är starten på något riktigt grymt för Frösö IFs tjejfotboll.