Lova Lindqvist och Emma Broddheimer

Vi kollar läget med Lova Lindqvist efter rikslägret på Bosön 2021!

Mellan den 1-5 augusti kallade förbundskaptenen för Sveriges F06-landslag, Lotta Hellenberg, till ett första riksläger på Bosön. Utifrån antal licensierade spelare i distrikten valdes minst två spelare ut från respektive distrikt. Spelarutbildarna i varje distrikt nominerar spelare och därefter står ungdomsförbundskaptenen för uttagningen. Vi i Frösö IF Fotboll blev både glada och mäkta stolta klubbkompisar, när vi fick veta att Lova Lindqvist, som spelar i Frösö IFs F06-lag kallats till landslagslägret som en av distriktets två tjejer. Den andra spelaren var IFK Östersunds Emma Broddheimer. Självklart vill vi såhär efteråt höra allt om lägret och hur det var att komma ner till svensk fotbollsutbildnings högkvarter.
Grattis till din uttagning till Rikslägret 2021. Hur fick du veta att du blivit uttagen?

Tack! Jag blev uppringd av en utav JH-tränarna.

Känslan när du fick veta?

Det kändes overkligt och jätteroligt.

Ni var där i 5 dagar – vad fick ni göra? Hur kunde schemat se ut?

Vi hade tre matcher, två träningar, teori och en träff med förbundskaptenen för flicklandslaget. Det var också jättekul att vi fick se damlandslagets VM-match.

En vanlig dag kunde vara frukost, matchgenomgång, match, lunch, föreläsning, egentid, middag, matchutvärdering, kvällsfika.

Hur bor ni som deltagare? Fanns det tid för att träffa och lära känna de andra deltagarna?

Vi sov två och två i längor på anläggningen. Under luncherna och rasterna hade vi tid att umgås med laget och vi lärde känna varandra snabbt. Dock fick vi inte umgås med spelare från andra lag på grund av corona-restriktioner.

Vad var det roligaste under veckan?

Att få känna på hur det är att spela fotboll tillsammans med så duktiga spelare.

Att träna med många av de jämnåriga tjejer i Sverige som kommit längst i sin fotbollsutveckling just nu, förstår vi kanske ställer nya krav på er deltagare som fotbollsspelare. – Vilka erfarenheter tar du med dig hem från de träningar och matcher som spelats under lägret gällande fotbollen?

– Hur viktiga överflyttningar är och vad som vad som kan hända om man slarvar.

– Så ofta det går spela framåt på främre fot på halvt-rättvända/rättvända spelare.

– Taktiska erfarenheter för spelsystemet 4-4-2.

Du får ge ett träningstips till 12-åriga Lova, som älskar fotboll och hoppas att en dag få åka på läger på Bosön. Vad säger du då?

Ge 100% på alla träningar, våga göra nya aktioner och se till att du spelar i ett lag som gör dig glad.

Vi låtsas att jag är hennes tränare – har du något tips till mig för att stötta henne så bra jag kan en bit på vägen?

För att bli bättre på saker måste man våga testa och misslyckas. Därför tycker jag att det är viktigt att man bygger en stämning i laget där det är okej att testa nya saker och misslyckas.

Så måste jag fråga – Får vi se dig i gult & blått framöver?

Det hoppas jag!

Så även vi! Tack Lova för att du tog dig tid att svara på våra frågor. Stort lycka till framöver – både med fotbollen och livet runt omkring!