MTB i Frösö IF

Frösö IF:s cykelsektion har kommit igång på allvar under 2021. Efter att ha varit ganska inaktiv under några år så kunde vi ifjol starta träningsverksamhet igen. Då var det främst Jon Gunnarsson som via sitt examensarbete startade upp sektionen och genomförde ett 10 tal träningspass, intresset visade sig vara stort.

Jon har tillsammans med Tore Johansson fortsatt även detta år och har haft 2 st ungdomsgrupper igång,  12-13 och 14-15 år. Då är det är Mountainbike som gäller och grupperna har framförallt varit verksamma ute på Frösö Park med omnejd.

Inne på Lövsta drog Christer Hillörn den här sommaren igång en barngrupp för 4-6 år och det har varit en stor succe.  Många som började kunde inte cykla på egen hand , men efter 11 tillfällen så kan samtliga utan hjälp behärska sina cyklar och dessutom klara av de olika gupp och banor som Christer gjort i ordning. De var som mest 18 st och önskan är att kunna ta in fler, men än så länge är Christer ensam ledare så om vi ska kunna utveckla behöver vi hjälp från fler föräldrar.

I barnklasserna önskar vi även starta igång verksamhet för åldrarna 7-11 år.

Kontakta gärna Frösö IF: s kansli på frosoif@frosoif.se om ni är intresserad av att hjälpa till, alla kan bidra på något sätt oavsett tidigare cykel erfarenhet.

 

Tillsammans med bl.a SISU och Östersunds kommun träffas vi nu och tittar över vad vi kan göra för att utveckla Frösö IF cykel här på Frösön, det finns ett stort cykelintresse  och förutsättningarna på ön är fantastiska. Vi önskar kunna starta igång  nya träningsgrupper nästa år och ser gärna att utveckling sker i discipliner som downhill och enduro. Skriv till oss om ni är intresserade av detta.