Att tänka på vid träning och match just nu!

Som vi hoppas inte undgått någon infördes nya restriktioner innan julhelgen för att begränsa smittspridningen av Covid-19, som tyvärr nu ökar alltjämt även i vårt län. Skollovet börjar gå mot sitt slut och flera lag har kommit igång med att träna igen efter lite ledighet. Många av oss längtar tills Lövsta är grönt igen.

Vi vill därför skicka en påminnelse om att vi alla nu kommande veckor fortsätter respektera läget, de restriktioner som finns och att vi är rädda om varandra. Ute i lagen kan vi fortsätta träna och spela matcher inomhus, men tänk till gällande hur vi agerar runt omkring våra aktiviteter. Observera även att Östersunds Kommun återigen infört begränsningar gällande antal personer som får vistas i hallarna. (Undantaget barn och ungdomar födda 2002 och senare) Detta kan ni läsa om mera här: Gällande restriktioner inomhushallar Östersund Kommun.

I övrig rekommenderar vi att;

  • alla håller god handhygien och givetvis inte kommer till aktiviteter med några förkylningssymptom.
  • alla använder egen vattenflaska.
  • vi undviker att använda omklädningsrum för längre samlingar, och duschar hemma.
  • att vi minskar trängsel kring planerna och går av någon minut tidigare för att lämna hallen i tid, för kommande lag.
  • endast spelare och ledare i hallarna. Vid matcher är det viktigt att kolla upp vad som gäller kring maxantal i kommunens hallar. Undantaget från maxantal gäller endast för spelare (2002 och senare) samt lagens ledare.
  • Inga handhälsningar vid matcher. Vi håller avstånd i den mån det går.

och att vi fortsätter hålla oss uppdaterade på läget.

Här kan ni även ta del av Svenska Fotbollsförbundets uppdaterade riktlinjer.

Tack och ta hand om er!

Frösö IF Fotboll