Frösö IF Dam spelar Div 2 2023

Frösö If har efter förfrågan från Jämtland/Härjedalens Fotbollsförbund tackat ja till erbjudandet att spela i Division 2 Dam kommande säsong 2023.

Fotbollssektionens styrelse har tillsammans med ledare i flick- och damverksamheten, kommit fram till beslutet. Självklart vill man alltid vinna en serie och ”förtjäna” sin plats – säger Anna Nybond, ledamot i fotbollssektionen, men utifrån de förändringar som nu fastställts med ny indelning av damernas Div 1 och osäkerhet gällande framtida upplägg av Div 2 kommande säsonger, känns detta svårt att säga nej till. Nu får vi istället sikta på att bevisa att vi har i Div 2 att göra.

Enligt Håkan Watson, tränare i Damlaget, är det inget hemligt att föreningen här och nu i november, har en lite för tunn damtrupp för utmaningen. – Samtidigt vet vi vad vi kan prestera om alla är hela och friska och vi har flera juniorer, som nu kan få möjlighet att komplettera sin egen matchmiljö, med spel i Div 2, fortsätter Håkan. Han är dock tydlig med vikten av att laget i Div 2, inte ska bygga på föreningens juniorer, utan att damlaget är tillräckligt starkt på egen hand, och därefter kan skapa möjligheter för yngre att växa in i seniorspel.

Frösö Ifs damlag kommer även säsongen 2023 ledas av huvudtränare Matts Sundberg och assisterande Håkan Watson och Åsa Eriksson. Under vintern kommer öppna träningar att erbjudas för intresserade tjejer som vill spela med Frösön kommande säsong, för att i februari börja sätta en trupp. Både ledarstaben och fotbollssektionen ser gärna ett tillskott av tjejer 23+, som har erfarenhet från spel i högre divisioner och en annan rutin i träning och match. En utbildad målvakt står också högt på önskelistan.

Föreningen har sedan en tid tillbaka påbörjat arbetet med en långsiktig plan för flick- och dam verksamheten kommande år. Vi vill etablera oss i Div 2 med vårt representationslag, men för att kunna göra det krävs bra tränings- och matchmiljöer genom hela verksamheten. Det är viktigt att skapa förutsättningar även för de spelare som vill eller behöver spela på en lägre nivå, idag eller framöver, samt våra yngre fotbollsspelare, vars intresse vi behöver odla på olika sätt, för att behålla dem så länge som möjligt, menar Anna Nybond.  Mycket positivt händer i föreningen just nu och som Frösöit ser hon verkligen fram emot kommande fotbollssäsong. Bara det att Frösö IF nu kommer kunna bjuda Jämtland på fler spännande derbyn på Länsförsäkringar AC, både på dam och herrsidan, hoppas hon alla fotbollsintresserade ser fram emot. Vilken möjlighet att skapa inspiration för alla barn- och ungdomar i föreningen!

För spelare som är intresserade av provträning eller har frågor gällande damlaget – kontakta Håkan Watson 070-5742264 eller hakan.watson@gmail.com