Ny plats när Sportstugan säljs

Ge oss tips på var vi ska har vår verksamhet framöver.

Hej på er er kära medlemmar i Frösö IF Orienteringssektion
Hoppas att ni alla har det bra och har haft en bra vår och sommar – trots att vi inte har kunnat ses på samma sätt som tidigare somrar.

Corona-epedemin har slagit hårt mot idrotten och även mot orienteringssporten. Vi kunde trots allt genomföra Frösö 5-dagars på ett bra sätt i våras och vi har också genomfört en Älgjakt ute på Frösö Park nyligen – detta trots restriktioner.

Nu tittar vi fram emot hösten och jag hoppas att vi kan ha en gemensam middag – som vi brukar Hos Andreas under oktober eller november. Vi återkommer till detta!

Vi vill informera er att Frösö IF kommer att sälja Frösö Sportstuga inom kort. Frösö Sportstuga har varit i vår ägo under en lång tid och har betytt otroligt mycket för oss som medlemmar i föreningen. På senare år har dock nyttjandegraden i Frösö Sportstuga sjunkit och det finns behov av stora renoveringar.

Frösö Sportstuga ägs formellt av en ekonomisk förening som inte är Frösö IF men det finns tydliga avtal som gör att om Frösö Sportstuga säljs ska pengarna gå till Frösö IF:s verksamhet. Vi inom orienteringssektionen har jobbat för att stugan ska bli kvar men nu finns det ett beslut att stugan och marken där den står, ska säljas till BoKlok!

Försäljningen kommer att ske i slutet av det här året och BoKlok kommer att börja bygga bostäder på tomten någon gång under slutet av nästa år. Frösö IF:s huvudstyrelse har lyssnat till oss inom orienteringen och vet att vår verksamhet har varit förlagd till sportstugan och utan den blir det svårt för oss att bedriva vår verksamhet.

Styrelsen i orienteringssektionen jobbar nu intensivt med att hitta lösningar på var vi ska vara med vår verksamhet framöver. Vilken plats vill vi och kan vi använda för exempelvis ungdomsträningar eller Frösö 5-dagars?

Vi vill ha er hjälp med idéer och tankar hur vi kan lösa detta problem. Vi vill att ni skickar in era tankar och idéer hur ni tycker att vi ska bedriva vår verksamhet och var vi ska hålla till.

Maila dem till: lidas@live.se

Vi tror att det finns lösningar som gör att orienteringen inom Frösö IF kan utvecklas och bedrivas på ett bra sätt!

Hälsningar

Styrelsen i Frösö IF Orientering