Spännande fotbollsupplevelser för flera av våra Jämtländska tjejer!

Ni har väl inte missat att Jämtland i dagarna var representerat av inte mindre än tre! tjejer i startelvan, när Sveriges F15-landslag (födda 2007) mötte Danmark i en trenationsturnering i Norge. Vi i Frösö IF säger stort Grattis till Izabelle Bardosen, Tilda Eliasson Nordbotn och Isabelle Goldmann, samtliga just nu i IFK Östersund.

Men som om det vore nog?

På måndag åker våra egna Frösö-tjejer, Klara Svensson Nygård och Lova Lindqvist, (på bilden ovan) till Bosön för att representera länet på höstens regionala F16-läger som pågår mellan den 19-22 september.

Syftet med regionala läger är att fler spelare ska få en likvärdig utbildning som landslagsspelarna (t ex inom fotbollsfysiologi, fotbollpsykologi, kost och antidoping) och därigenom ges inspiration och stimulans till sin fotbollsutveckling.

Stort grattis tjejer och hoppas ni får riktigt roliga, intressanta och utvecklande dagar.

Både Lova och Klara spelar i Frösö IFs Utvecklingslag som i år har spelat i två serier NaFu F15 (Lokal serie) och SM F17 Mellersta Norrland. Flera av tjejerna har även matchat i vårt damlag i Div 3. Laget består av spelare födda 2007 och 2006 och tränas av Kent Lindqvist, Magnus Andersson, Marcus Albertsson och Malin Ragnarsson.

Att fotbollsintresset är stort i laget är tydligt, då flera av tjejerna som nu i höst började gymnasiet valt att kombinera fotboll och studier på Idrottsprogram . (NIU, LIU samt JFA).

Nästa hemmamatch för laget är i SM F17-serien på söndag 18 september. Då möter tjejerna Själevads IK. Avspark 13.30. Väl mött då!

Spontant lagfoto – försök 1. Foto: Kent Lindqvist

Spontant lagfoto – försök 24 ;o) Foto: Kent Lindqvist