Testa skidorientering – ungdomsserien kör även vintertid!

Hej alla!

Hoppas ni haft en fin julhelg och att ni fått fram skidorna vid något eller några tillfällen. Efter några månaders uppehåll med orienteringen är det nu dags att planera in vinterns skidorientering! För några av er blir det första gången i livet medan andra provat/utövat den härliga orienteringsform några eller till och med massor av gånger. Skidorientering är fantastiskt roligt och för de allra flesta lite ”enklare” orientering än på sommaren, lite utmanande dock att hålla koll på skidor och stavar samtidigt som navigeringen, speciellt för de yngsta.

En nyhet för i år är införandet av en ungdomsserie även under vintersäsongen, se bifogad fil. Första arrangemanget i serien blir den 21/1 och för att vinna en pokal behöver man delta i minst 3 av 5 deltävlingar. Första tillfället att prova på skidorientering är planerat till den 6 januari och som det ser ut just nu ser snötäcket precis ut att räcka, låt oss hålla tummarna.

Anmälan är ännu inte publicerad, men kommer i Eventor. Vill ni ha hjälp att anmäla er så maila hanna@advexa.se eller ring 070-277 08 07, självklart går det bra att anmäla sig själv direkt i Eventor också. I skidorientering behöver man ett kartställ – har ni inget så hör av er – det finns att låna!
Skidorientering passar alla, från att ”prova på” för 8-9 åringar till tävlingsidrott och motion på ALLA nivåer, det är ett härligt sätt att komma ut på skidor. Hoppas vi blir många ”Frösöiter” som letar skärmar i vinter. I den bifogade filen och i Eventor finns alla planerade datum, inom såväl utom ungdomsserien.
Gott nytt år önskar Ungdomsledarna gm Hanna