Inför UEFA Women´s Champions League Final

Den 16 maj kl. 21:00 spelas årets största klubbmatch för damer i Göteborg. Chelsea FC (med Lagkaptenen Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zećira Mušović) möter Barcelona FC i UEFA Women’s Champions League finalen på Gamla Ullevi.

Tyvärr utan publik – men framförallt Göteborgs Fotbollsförbund gör sitt yttersta för att uppmärksamma finalen och skapar en mängd tillfällen för oss inom fotbollen att inspireras – framförallt tjejer och kvinnor.

Under kommande vecka och på finaldagen bjuds den som vill på en massa fotbollsgodis och värdefulla insikter att ladda upp och peppa med. Här kan ni via GBG FFs hemsida ta del av lite av vad som sker och anmäla er till olika föreläsningar. Inför Uefa Womens Champions League Final

Vidare nu innan finalen lyfter Svenska fotbollsförbundet fram kvinnliga förebilder inom fotbollen och idrotten i sin intervjuserie Plus10000  10 röster i 10 dagar. Passa på att ta del av alla dessa fantastiska kvinnors berättelser att inspireras av. Till exempel jämtländska Isabel Exposito från We & Sports, som även har uppdrag som styrelseledamot i Göteborgs Fotbollsförbund och är utbildare inom Futebol dá força, som är ett internationellt nätverk av kvinnliga ledare inom fotbollen och föreningslivet. (Inom Frösö IF har fotbollens Anna Nybond gått FDFs utbildning. – mer om detta under säsongen.)

Missa heller inte #inblickblågult: Plus 10 000

Inom ramen för initiativet Plus 10 000 bjuder SvFF in till ett webbinarium söndagen den 16 maj kl. 19.00-20.00. Programmet gästas av inspirerande personer som på olika sätt arbetar för att fler kvinnor ska anta ledarroller inom svensk fotboll. 

Varför är endast var femte fotbollstränare kvinna? Hur kommer det sig att det inte är mer jämställt bland fotbollens maktpositioner? Och vem är det som dömer våra fotbollsmatcher? Under denna timma kommer vi att prata utifrån tre olika ledarroller; tränare, förtroendevalda och domare.

Webbinariet gästas bland annat av:

  • Stéphanie Frappart, första kvinna att döma en herrmatch i Champions League
  • Caroline Sjöblom, förbundskapten för F19-landslaget
  • Matilda Lundblad, elitläkare i Elfsborgs IF
  • Caroline Strand, styrelseledamot EFD och VD Visit Stockholm
  • Albera Jene, tränare och Årets ungdomshjälte från Södertälje
  • Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska Fotbollförbundet och en av initiativtagarna till Plus 10 000

 

Alltså en massa inspiration och nyttig information att ta del av kommande vecka! För visst sitter ni bänkade söndag den 16 maj! Matchstart 21.00

Våga drömma – Stort