Utveckling från SSF

Svenska skidförbundet har mycket bra material och stöd för inspiration och utveckling inom längdskidåkning. Ta gärna del av det!

Utvecklingsmodellen – Blågula vägen

En uppdaterad utvecklingsmodell över svensk längdskidåkning finns nu publicerad på skidor.com. Målet med Blågula vägen är att den ska fungera som en handbok och guide för föreningar, ledare, aktiva och föräldrar på alla nivåer. Utvecklingsmodellen vill tydliggöra sambandet mellan en god verksamhet i barn- och ungdomsåren och ett fortsatt livslångt idrottande.
Blågula vägen finns i dagsläget som PDF att ladda ner på webben. Ett tips till föreningar är att ladda hem flyern med QR-kod – då kan ni lätt sprida Blågula vägen i er verksamhet!
Läs mer om Blågula vägen här:
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/Utvecklingsmodellen/

Webbinarier:
Som ett led i att nå fler och kommunicera viktiga budskap kommer vi under vintern hålla ett antal kostnadsfria webbinarier, inom olika teman och riktat till olika målgrupper. Först ut är webbinarium om vår utvecklingsmodell Blågula vägen och begreppet ”rätt träning i rätt ålder”.
Vill du anmäla dig och läsa mer om kommande webbinarier? Klicka då här:
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/Webbinarium/

Podd

Visste du att Svenska Skidförbundet har en egen podd med det passande namnet ”Snöpodden” ?– Ta del av intressanta ämnen här:
https://play.acast.com/s/ab71fb75-1a89-4405-ae1f-bea870b549a1/5c70647a-2be2-4a7d-ad7a-16ba3671e35e?seek=0.0&autoplay=1&fbclid=IwAR3cinS_4vu-pXbdaH_-_ubc7Oi-CpcToSv_vJqqjApBTVj3_U_HpgoG1KI

 Ski Team Winter Challenge
Utmaningen vänder sig till ungdomar födda mellan 2005-2008 och handlar om att genomföra 21 olika utmaningar under perioden 13 december – 13 mars. Egen tidtagning, teknikbanor, styrketräning och pannlampsturer är något av det varierande innehållet i Ski Team Winter Challenge. Innehållet är framtaget utifrån utvecklingsmodellen Blågula vägen för att passa den aktuella åldersgruppen och är en blandning av utmaningar som kan utveckla dig både som skidåkare och individ.
https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/barnungdom/SkiTeamChallenge/