Herrarna har ordet

Kommentar från tränarna

En av konsekvenserna som pandemin har haft inom fotbollen är att antalet matcher i vår serie halverats i år vilket innebär att varje match är dubbelt så viktig denna säsong. Därför var besvikelsen lite extra stor när vi inledde serien med två raka poängtapp. En tänkbar förklaring är att många bärande spelare från fjolårssäsongen antingen skadat sig eller valt att ta en paus från fotbollen. Även om vi fyllt på med väldigt duktiga spelare tog det bevisligen två seriematcher innan vi hunnit spela samman truppen.

För lyckligtvis tog vi oss samman efter inledningen och har därefter radat upp sju raka segrar i serie- och DM-sammanhang. Raden av segrar innebär att vi nu ligger på andraplats i div III mellersta Norrland och att vi har en DM-semifinal mot IFK Östersund att se fram emot den 15 september.

Efter de två inledande seriematcherna har vi för det allra mesta spelat en frejdig, offensiv fotboll där vi hållit i taktpinnen och det har varit matchvinnande. Det är glädjande att se att många nya och unga spelare tagit stora kliv i sin utveckling och varit bland våra mest tongivande. Vi har en härlig känsla i truppen med bra engagemang och numerär på våra träningar. Just nu är det väldigt kul att vara tränare i Frösö IF:s herrlag.

Vi har fyra seriematcher kvar och ska göra vårt yttersta för att bibehålla vår segersvit och utmana om seriesegern.