Ny tränare i U-17

Försäsongen har redan dragit igång, men i denna period är det fortfarande en del bollar uppe i luften både bland spelare och ledare. Här kommer en liten uppdatering av läget bland ledarna.

Vi börjar med en presentation av Frösö IF U-17 nya ledare som faktiskt har tagit sig an dubbla uppdrag.

Kort om

Namn: Tim Siebrand

Ålder : 32 (fyller 33 i mars)

Kommer ifrån: Född och uppvuxen i Tyskland, bosatt i Sverige sedan 2003 med undantag för några utlandsäventyr för jobb

Spelarbakgrund: Karriären avslutades i förtid pga bl.a. skador som aldrig åtgärdades ordentligt eftersom att man varken hade kunskapen eller den rätta ambitionen i slutändan. Har representerat Orrvikens IK och Frösö IF på ungdomssidan, samt en sväng på seniornivå i Orrviken innan fotbollsskorna hamnade på hyllan.

Tränarhistorik: Östersunds FK Akademi i 4 säsonger (Assisterande tränare och sedan Huvudtränare i P14,P15 & P16), IFK Östersund i två säsonger  (Huvudtränare P14, U16, U17 & Assisterande tränare Herr Division 2)

Favoritlag:  Bayern München (förutom Frösö IF)

Uppdraget för P-17 :

Hur många träningar / matcher : 4 träningar och 1 match i veckan är grundtanken.

Vad du ser fram emot inför säsongen: Att efter en säsong på seniornivå få andas fotboll med drivna ungdomar igen och förhoppningsvis kunna bidra till en fortsatt utveckling, framförallt som fotbollsspelare men även som individ. Det finns så många tomma och oskrivna blad i deras fotbollsböcker, vilket gör att när aha-effekten inträffar så känner man som tränare att man har lyckats och att man är på rätt spår. Den effekten hoppas jag kunna uppnå hos alla spelare denna säsong, flera gånger om.

Största utmaningen: Ungdomsfotboll har sina utmaningar i sig, men jag tror att den största utmaningen är alltjämt att hitta en balans i en bred trupp som denna, så att varje spelare utmanas på ”rätt sätt” för att få sin utveckling att gå framåt.

Uppdraget för Herr:

– Hur många träningar / matcher : siktar på åtminstone 2 träningar i veckan plus så många matcher som möjligt, förutsatt att de inte krockar med U17s matcher

– Vad du ser fram emot inför säsongen: Att få köra ytterligare en säsong i Division 2 Norrland är givetvis otroligt roligt, samt att få jobba med en väldigt driven och ambitiös grupp spelare. Vidare så hoppas jag kunna tillföra erfarenheten från Division 2 för att kunna hjälpa Frösö IF att bli ett lag att räkna med i serien.   Sedan ska det även bli roligt att förhoppningsvis få sätta Taggen på plats i seriespelet

– Hobbies?

För att varva ner/nollställa hjärnan en stund så tycker jag om i mån av tid att sätta mig och spela spel, kolla på en serie eller att ta långa promenader med hunden med musik i lurarna. På vintern åker vi gärna långfärdskridskor. Andra intressen som jag har är matlagning, resor och sen är jag faktiskt en stor Marvel-nörd. Jag har en relativt stor samling figurer hemma i kontoret/gästrummet (över 100 samlarfigurer)

– Tack Tim och välkommen till Frösö IF 

Damer division 2

Kommer ledas av Matts Sundberg som huvudtränare assisterad av Åsa Eriksson och Håkan Watson.

Målvaktstränare Erik Zimmerman och lagledare Magnus Swartling. Det är samma sammansvetsade team som jobbade med laget förra säsongen.

Utvecklingslaget

Laget utgörs av tjejer födda 2006 och 2007 och kommer spela i serien Flick SM 17.

Tränare för laget är ett sedan många år beprövat team bestående av Magnus Andersson, Kent Lindqvist, Markus Albertsson och Malin Ragnarsson. Målvaktstränare är Janne Nilsson och Hans Dahlström.

Teamet kompletteras av lagledarna Martin Magnusson och Oskar Cederlöf.

Herrar divison 2

Huvudtränare Tomas Stridh och spelande tränare Dory Yates.

Lagledare är även denna säsong Frösö-ikonen Nicki Rimmö. Gänget som förra ledde laget till serieseger kompletteras med Tim Siebrand som assisterande tränare.

Pojkar U17

Har ett för året nytt tränarteam där Tim Siebrand kommen vara huvudtränare med Gary Dowler och Oliver Lundström som assisterande. Målvaktstränare Niklas Blom. Laget kommer spela i serien Nationell P17.

Frösö IF BK,

Herrlaget som huserar i division 5 kommer även denna säsong att ha Tobbe Ryman som huvudtränare tillsammans med Martin Mattsson och Lasse Hellzén som spelande ledare. Målvakterna kommer drillas av Niklas Blom

 

Frösö IF Fotboll