Ett kollage med 5 spelare

Träffa seriesegrarna

Med anledning av avancemanget till division 2 så vill vi presentera några av de spelare som var med och tog oss dit. Vi plockade ut dessa fem den här gången.

Dennis Grönlund – äldst i laget och FIF veteran, Joel Lundström – lagkapten, Carl Panoncillon – yngst i laget, Majed Saedi – tvåa i seriens skytteliga och Kalle Sundquist – flest spelade minuter denna säsong.

Läs mer om dessa spelare nedan.

Jag heter Dennis Grönlund, är 31 år och målvakt. Jag är uppvuxen på Frösön och jobbar på Swedbank.
Jag har Frösön som moderklubb och har spelat i Frösön sedan jag var 6-7 år. Gjorde min första träning med A-laget som 14-åring så har blivit några säsonger med Frösön. Mitt favoritlag förutom FIF är Liverpool FC.

Hur är/var känslorna efter seriesegern?
Ja det går nog inte att beskriva. Är så klart stor glädje att äntligen vinna div 3 med Frösön men även en stor lättnad att äntligen lyckas.

Ni har snubblat på mållinjen två år, vad fällde avgörandet till er fördel i år?
Vi har en väldigt god lagsammanhållning och alla vill verkligen ta jobbet för varandra för att vinna varje match. Sen har vi varit i toppen några år nu så tror att alla känner stort självförtroende så vi vågade tro på serieseger och då kom den.

Har ni hunnit tänka på kommande säsong och vad tror ni om era chanser i div 2?
Jag är oroligt taggad inför div 2, nu ska vi visa att vi verkligen hör hemma i en högre serie. Jag är helt övertygad om att vi kommer göra väldigt bra igen oss och jag tror att vi kommer hamna på den övre halvan redan förstå året.

Dennis, du är Frösö kille, varit i klubben väldigt länge och är lagets äldste spelare – är detta det roligaste minnet från din tid i FIF?
Jag har många bra minnen från min tid i Frösön men självklart är seriesegern det största jag varit med om. Har verkligen väntat på detta i många år.

Jag heter Joel Lundström, är 25 år och mittback. Jobbar på ICA Maxi. Uppvuxen i Dvärsätt och har K/D55 som moderklubb. Jag kom till Frösön i början av 2015 så det här var min sjätte säsong i den rosa tröjan. Mitt favoritlag förutom Frösö IF är FC Barcelona.

Hur är/var känslorna efter seriesegern?
Det var obeskrivligt! Har nog aldrig upplevt sådan glädje tidigare i mitt liv. Det var en helt underbar känsla. Att få göra det med det här gänget också, magiskt!

Ni har snubblat på mållinjen två år, vad fällde avgörandet till er fördel i år?
Hungern och tron på oss själva. Alla i laget vill verkligen ta nästa steg och visa att vi kan spela högre upp. Vi har en otroligt fin sammanhållning i laget, med allt från tränarna, till spelarna, och även Nicki och Arne. Alla drar åt samma håll och det är ett jäkla gäng vinnarskallar.

Har ni hunnit tänka på kommande säsong och vad tror ni om era chanser i div 2?
Jag har inte hunnit fundera på det så mycket än. Men det ska bli riktigt roligt. Att spela i div. 2 med Frösön är något man velat uppnå några år nu, så jag är taggad. Jag är övertygad om att vi har goda chanser för att göra en bra säsong i div. 2, med den trupp vi har och kvalitén på spelarna som är här så är det inget tvivel om den saken.

Vad har varit viktigt i din roll som lagkapten, något särskilt du försökt tänka på?
Det viktigaste har väl egentligen varit att hela tiden höras ute på planen, både på match men även under träningar. Det kan vara motigt ibland när det går lite tyngre så jag har hela tiden försökt pusha och peppa grabbarna. Så det är väl det jag har tagit med mig lite extra, att alltid försöka motivera och hjälpa till med snacket.

Jag heter Carl Panoncillon, är 17 år och mittfältare. Studerar på Storsjögymnasiet. Jag är uppvuxen i Krokom och Östersund. Mina moderklubbar är KD 55 och Ope IF. Jag kom till Frösön i början på säsongen så detta var min första säsong. Mina favoritlag förutom Frösö IF är FC Barcelona och Manchester United.

Hur är/var känslorna efter seriesegern?
Seriesegern var riktigt ju riktigt härlig. Vi har krigat på ända sen serien börja men trots en hackig start vänder vi det och visar att det inte handlar om hur man börjar utan hur man avslutar.

Ni har snubblat på mållinjen två år, vad fällde avgörandet till er fördel i år?
Jag har inte vart med så länge men kände hur alla verkligen ville vinna, vet att många ville har revansch från förra året så hungern och glöden var väl med mer än någonsin.

Har ni hunnit tänka på kommande säsong och vad tror ni om era chanser i div 2?
Jag vet att om vi fortsätter tugga på som vi gjort kommer vi vara ett topplag i 2:an. Som laget ser ut nu har vi tillsammans byggt upp en stark vinnarmentalitet eller som ÖFK brukar säga ”vi ger oss aldrig”.

Jättefin säsong trots att du är yngst i laget och det bara är ditt andra år som seniorspelare – Hur har upplevelsen och klivet upp i seniorfotbollen varit?
Det har varit roligt att komma upp i senior fotbollen så snabbt, man märker stor skillnad jämfört med ungdoms fotbollen. Framförallt så måste man vilja mer, man måste våga stå ut och träna extra på små saker för att bli bättre. Att spela mot och med vuxna ger mycket lära i tempo och hur man som yngre och mindre hanterar större och snabbare spelare. Men även så ser man sina misstag snabbare och därefter kan man lära sig. Det mesta sitter i skallen mer än vad du tror och kroppen orkar 100 gånger mer än vad hjärnan gör så fortsätt med det du gör.

Jag heter Majed Saedi och är 19 år gammal. Jag jobbar i en fabrik. Det här var mitt andra år i Frösön och Ope är min moderklubb. Min position är högerytter eller vänsterytter. Mitt favoritlag förutom Frösö IF är Barcelona.

Hur är/var känslorna efter seriesegern?
Känslorna var helt fantastiska eftersom de va ett mål för mig och laget att gå upp i år.

Ni har snubblat på mållinjen två år, vad fällde avgörandet till er fördel i år?
Jag tycker att i år hade vi ett mer gemensamt lag, de känns som alla var hungriga och sedan så på planen så kriga alla för varandra mycket mer tycker jag. Gör man de tillsammans så kan man ta alla lag.

Har ni hunnit tänka på kommande säsong och vad tror ni om era chanser i div 2?
Jag personligen har inte tänkt så mycket på kommande säsong. Bara att lagen i tvåan är bättre, smartare och mycket mer spelskickliga så de är viktigt för oss att träna hårt inför kommande säsong, för jag tror verkligen att vi kan vinna tvåan om vi får till det.

Du kom tvåa i seriens skytteliga med 11 mål på 10 matcher! (+ 5 assist). Det har lossnat ordentligt i år, vad har det berott på?
De är kul att jag har gjort så många mål i år, som sagt så har de lossnat för mig. Jag tror de beror på mitt spel, har blivit mycket mer smartare. Jag vet när jag ska dribbla och när jag ska passa och vilka ytor som är farliga, förut var de mer att jag kunde dribbla men så blev de inget av de. Men framförallt så har jag kört mycket egen träning också i sidan av, och de kul att de blir resultat av de, så de är bara och köra hårdare nästa år.

Jag heter Kalle Sundquist, är 23 år och vänsterback. Jobbar på Ica Supermarket Brunflo. Uppvuxen i Östersund och har Ope IF som moderklubb. Jag kom till Frösön 2017 så de här var min tredje säsong. Mitt favoritlag förutom Frösö IF är Liverpool FC.

Hur är/var känslorna efter seriesegern?
Det var en riktigt härlig känsla att vinna men även en stor lättnad då de va kamp till sista matchen! Men med det här laget så är jag inte speciellt förvånad att vi vann heller!

Ni har snubblat på mållinjen två år, vad fällde avgörandet till er fördel i år?
Vi har en fantastisk lagsammanhållning och alla har jobbat mot samma mål, efter att vi snubblat på mållinjen två år i rad nu så kände vi nog allihop att de va dags och vinna i år. Vi har kämpat för varandra i varje match!

Har ni hunnit tänka på kommande säsong och vad tror ni om era chanser i div 2?
Jag har inte hunnit tänkt på de så mycket än. Men de ska bli riktigt roligt och lira i div 2. Med de här laget och moralen vi har så tror jag att vi kan göra riktigt bra ifrån oss i div 2 redan nästa år.

Du har mest spelade minuter denna säsong – hur tycker du året har varit i FIF?
Det har ju varit ett väldigt annorlunda år för alla med en väldigt lång försäsong och oklarhet om de ens skulle spelas några matcher. Men vi har som sagt en väldigt stark moral.