Frösö IF:s cykelskola

Frösö IF:s cykelskola

Frösö IF  välkomnar de allra yngsta barnen till Frösö IF:s barncykelskola och de äldre till 2 st ungdomsgrupper.

Utifrån den rådande situationen med Covid-19 så kommer antalet deltagare begränsas till 12 barn per grupp.

Anmälan till Frösö IF:s cykelskola gör du genom att besöka och teckna ett medlemskap https://frosoif.se/

Är du redan befintlig medlem i Frösö IF mailar du frosoif@frosoif.se och ber att bli kopplad till cykelsektionen. 

Vi planerar vår verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens och Svenska cykelförbundets riktlinjer som kommer att följas och håller oss uppdaterade på eventuella förändringar. Vår ambition är att vi ska kunna genomföra årets cykelskola men vi vill även uppmärksamma er på att beroende på hur rådande situationen utvecklas kan vi komma att behöva ställa in eller göra förändringar kort inpå eller under cykelskolan.

Om
Cykelskolans målsättning är glädje och utveckling på cykel. Detta uppnår vi genom övningar på cykel som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har roligt tillsammans. Det finns tre olika grupper (nivåer) och varje grupp har ett max antal platser för att cykelskolan ska bli så bra som möjligt för barnen.

Cykelskolan bygger på att vi är flera som hjälper till. Du som vuxen kan bidra på många sätt, att vara hjälpreda eller ledare t.ex om du vill. Att vara på plats och hjälpa till så att alla hänger, blir uppmärksammade och har kul är otroligt värdefullt. Vi hjälps också åt med praktiska bestyr såsom med utrustning, fika, mm.

Dessa åldersgrupper har ledare i nuläget:

P/F 4-5 år (Barncykelskola)

P/F 12-13 år (Ungdomsgrupp)

P/F 14-15 år (Ungdomsgrupp)

Cykelskolan pågår från mitten av maj till slutet av september vid 10 tillfällen.

GUL GRUPP (ålder 4-5 år)

Gruppledare: Christer Hillörn

Plats: Lövsta Aktivitetscenter – Samling Boulebanan

Förkunskapskrav: Inga, men låt gärna barnet testa cykel innan för att börja hitta balansen i lugn och ro. Balanscykel är helt okej

I denna grupp är alla nybörjare välkomna! I gruppen GUL ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom cyklingen. Vi övar balans och cykelvana genom lek och bus på cykeln.  Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, stanna och bromsa på cykelna och klara av att åka upp och ner för enklare lutningar och mindre gupp. Och framför allt har kul på cykel! För banren i denna grupp krävs det att föräldrar är närvarande under träningen och ev kan assistera och hjälpa till vid behov som om man exempelvis behöver gå på toa. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Träningstider: 

Våra grupper GUL (4-5 år) har träningar på tisdagar kl 18-19 på Lövsta aktivitetscenter

Start: Tisdag 18/5

Ungdomsgrupperna: 

P/F 12-13 och P/F 14-15 år tränar ute  Frösö Park mellan 18-19 respektive 19-20. (Se mer info nedan)

P/F 12-13 år

Gruppledare: Jon Gunnarsson

Plats: Frösö Park

Förkunskapskrav:Att själv kunna hantera en cykel på lättare stigar, vid behov kommer gruppen kunna dela upp sig i två, detta för att kunna passa efter allas förkunskaper.  

I den här gruppen är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i olika backar och testar olika stigar, vi fortsätter utveckla balans och motorik genom olika lekar, banor och cykelövningar. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng , hittat balansen och farten på cykeln och vågar utmana sig själva med hopp, utförsbackar och fartfylld cykling.

Torsdagar kl 18:00 – 19:00 – Frösö Park

Start – 20/5

P/F 14-15 år

Gruppledare: Jon Gunnarsson

Plats: Frösö Park

Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en cykel på lättare stigar, vid behov kommer gruppen kunna dela upp sig i två, detta för att kunna passa efter allas förkunskaper. 

I den här gruppen är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i olika backar och testar olika stigar, vi fortsätter utveckla balans och motorik genom olika lekar, banor och cykelövningar. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng , hittat balansen och farten på cykeln och vågar utmana sig själva med hopp, utförsbackar och fartfylld cykling.

Torsdagar 19:00 – 20:00 Frösö Park

Start: 20/5

Välkommen in med med era anmälningar!
https://frosoif.se/

OBS! Som ni ser så sker uppstart i ”bara” 3 olika åldersgrupper och det kopplas såklart till antalet ledare vi har att tillgå. Om ni själva är intresserade att hjälpa till runt en cykelgrupp eller om ni vet någon som skulle kunna vara intresserad så kan ni maila till Frösö IF: kansli på frosoif@frosoif