Nu kör Cykel igång!

Frösö IF Cykel välkomnar barn, ungdomar till cykelsäsongen 2024. Vill du anmäla dig till någon av grupperna så gå till sidan Bli medlem, följ instruktionerna och välj vilken grupp ditt  barn vill köra i under året. Vilken grupp man cyklar i avgörs inte helt och hållet av ålder utan också av vilka cykelfärdigheter man har, därför går det att byta mellan grupperna under säsongen för att hitta en passande grupp.

Cykelskolan

Cykelskolan är totalt tio tillfällen, fem under våren och fem på hösten. Vårsäsongen pågår under v.20-24 och höstsäsongen under v.35 – v.39. Dessa dagar och tider gäller för våren, observera att tider, dagar ev kan ändras till höstens träningar.

Barn 5-6 år: Måndagar kl 17-18 (Födda 2018-2019)

Plats: MTB-banan ute på Frösö Park vid hotellet

 

Ledare: Nixon Johansen

Förkunskapskrav: Barnet kan cykla och kan ta sig upp och ner för enklare lutningar och mindre hopp eller gupp. Vi cyklar i skogen på en MTB-bana så en cykel med lite grövre däck är att föredra.

Inriktning:

I denna grupp är alla nybörjare välkomna! Här ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom cyklingen. Vi övar balans och cykelvana genom lek och bus på cykeln. Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, stanna och bromsa.  Men även att klara av att cykla upp och ner för enklare lutningar och mindre gupp. Och framför allt ha kul på cykel! För barnen i denna grupp krävs det att föräldrar är närvarande under träningen och ev kan assistera och hjälpa sitt barn ta sig runt banan samt om man exempelvis behöver gå på toa. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Barn 7-9 år: Tisdagar, Kl 18-19  (födda 2015-2017)

Plats: MTB-banan ute på Frösö Park vid hotellet

Ledare: Christer Hillörn, Lauren Bartsch, Tore Johansson

Denna grupp kommer under träningarna att delas in i en äldre och en yngre grupp nu när vi har fler ledare. Allt för att barnen ska få så roliga träningar som möjligt som passar deras nivå och cykelfärdigheter.

 

Förkunskapskrav: Barnet kan cykla och kan ta sig upp och ner för enklare lutningar och mindre hopp eller gupp. Vi cyklar i skogen på en MTB-bana så en cykel med växlar och lite grövre däck är att föredra.

 

Inriktning:
Här fortsätter vi med lekar och övningar för att fortsätta utveckla balans och kontroll och får mer fart i cykeln. Vi leker och cyklar i terrängen runt Frösö Park. Målet är att alla utvecklar sin balans och sina färdigheter för att klara av att cykla enklare stigavsnitt, backar, gupp/hopp och ta sig fram i ojämnare terräng. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Cykelträningar Ungdomar

Ungdomar 10-12 år: Onsdagar, kl 18:30-19:30 (Födda 2012- 2014)

 

Plats: MTB-banan ute på Frösö Park vid hotellet

Ledare: Marcus Thorhuus

Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en MTB på lättare stigar som innehåller hopp eller gupp och kan växla efter terrängen. Vi cyklar i skogen på en MTB-bana så en MTB cykel är det som behövs för att ha roligt.

Inriktning:
I den här gruppen är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i olika backar och testar olika stigar, vi fortsätter utveckla balans och de tekniska färdigheterna som krävs genom olika, banor och teknikövningar och ser till att ha fantastiskt kul. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng vi hittar ute på Frösö Park, hitta balansen och farten på cykeln och våga utmana sig själva med hopp och utförsbackar.