Träna MTB i höst

MTB-träningar under hösten

Frösö IF Cykel välkomnar barn, ungdomar och vuxna till cykelsäsongen 2023. Vill du anmäla dig till någon av grupperna så gå till sidan Bli medlem lös ett medlemskap och skriv in vilken grupp du vill köra i under fältet “Kommentar” i formuläret. Vi drar igång träningarna igen under v.35

 

 

Cykelskolan:
Cykelskolan är totalt tio tillfällen, fem under våren och fem på hösten under v.20-24 och v.35-v.39

Barn 4-5 år: Onsdagar kl 17:30
Plats: Frösö Park

Ledare: Nixon Johansen
Förkunskapskrav: Inga, men låt gärna barnet testa cykel innan för att börja hitta balansen i lugn och ro. Balanscykel är helt okej men kräver att du som förälder är med och hjälper till.

Inriktning:
I denna grupp är alla nybörjare välkomna! Här ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom cyklingen. Vi övar balans och cykelvana genom lek och bus på cykeln. Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, stanna och bromsa.  Men även att klara av att cykla upp och ner för enklare lutningar och mindre gupp. Och framför allt har kul på cykel! För barnen i denna grupp krävs det att föräldrar är närvarande under träningen och ev kan assistera och hjälpa till vid behov som om man exempelvis behöver gå på toa. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Barn 6-8 år: Tisdagar, Kl 18-19
Plats: Frösö Park

Ledare: Christer Hillörn
Förkunskapskrav: Barnet kan cykla och kan ta sig upp och ner för enklare backar och mindre hopp. Vi cyklar i skogen på en MTB-bana så en cykel med lite grövre däck är att föredra.

Inriktning: Här fortsätter vi med lekar och övningar för att fortsätta utveckla balans och kontroll och får mer fart i cykeln. Vi leker och cyklar i terrängen runt Frösö Park. Målet är att alla utvecklar sin balans och sina färdigheter för att klara av att cykla enklare stigavsnitt, backar, gupp/hopp och ta sig fram i ojämnare terräng. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Ungdomar 9-11 år: Onsdagar, kl 18:30-19:30 OBS börjar onsdag 6:e september

Plats: Frösö Park

Ledare: Marcus Thorhuus
Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en MTB på lättare stigar

Inriktning: Här fortsätter vi med övningar för att utveckla balans och kontroll och få mer fart i cykeln. Vi leker och cyklar i terrängen runt Frösö Park. Målet är att alla utvecklar sin balans och sina färdigheter för att klara av att cykla banans olika stigavsnitt, backar, gupp/hopp och ta sig fram i terräng.

Ungdomar 12-15 år och Vuxen/Föräldraträning : Tisdagar kl 18-19  genomförs tre gånger v.36,37,38
Plats: Frösö Park:

Ledare: Tore Johansson
Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en MTB på lättare stigar

Inriktning: Detta är tillfället för dig som vuxen eller förälder som gillar att cykla MTB och som vill utmana dig själv och ha roligt på cykeln. Vi cyklar på XCO-banan på Frösö Park, på branta partier både uppför och nerför och utmanar oss själva på vår egen nivå.

Vill du haka på någon av grupperna? Gå in under Bli medlem och registrera dina eller ditt barns uppgifter, skriv gruppens namn i kommentarsfältet i anmälningsformuläret.( Ex: Ungdomar 12-15 år)

Hälsningar:
Christer Hillörn
christer.hillorn@gmail.com