Nu kör Cykel igång!

Frösö IF Cykel välkomnar barn, ungdomar och vuxna till cykelsäsongen 2023. Vill du anmäla dig till någon av grupperna så gå till sidan Bli medlem lös ett medlemskap och skriv in vilken grupp du vill köra i under fältet “Kommentar”. 

Cykelskolan:
Cykelskolan är totalt tio tillfällen, fem under våren och fem på hösten under v.20-24 och v.35-v.39

Barn 4-5 år: Onsdagar kl 17-18
Plats: LAC, Lövsta aktivitetscenter

Ledare: Nixon Johansen
Förkunskapskrav: Inga, men låt gärna barnet testa cykel innan för att börja hitta balansen i lugn och ro. Balanscykel är helt okej

Inriktning:
I denna grupp är alla nybörjare välkomna! Här ligger fokus på att skapa ett intresse hos barn som är nybörjare inom cyklingen. Vi övar balans och cykelvana genom lek och bus på cykeln. Målet är att alla hittar balansen, kan resa sig upp själva när de ramlat, kan svänga och vända, stanna och bromsa.  Men även att klara av att cykla upp och ner för enklare lutningar och mindre gupp. Och framför allt har kul på cykel! För barnen i denna grupp krävs det att föräldrar är närvarande under träningen och ev kan assistera och hjälpa till vid behov som om man exempelvis behöver gå på toa. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Barn 6-8 år: Tisdagar, Kl 18-19  

Plats: Frösö Park
Ledare: Christer Hillörn
Förkunskapskrav: Barnet kan cykla och kan ta sig upp och ner för enklare backar och mindre hopp. Vi cyklar i skogen på en MTB-bana så en cykel med lite grövre däck är att föredra.

Inriktning: Här fortsätter vi med lekar och övningar för att fortsätta utveckla balans och kontroll och får mer fart i cykeln. Vi leker och cyklar i terrängen runt Frösö Park. Målet är att alla utvecklar sin balans och sina färdigheter för att klara av att cykla enklare stigavsnitt, backar, gupp/hopp och ta sig fram i ojämnare terräng. Varje träning avslutas med saft och frukt.

Prova-på-grupper under maj
Vi börjar med tre tillfällen under maj v20-v-22.
Får vi ihop tillräckligt stora grupper och hittar ledare under våren så tittar vi på möjligheter för en fortsättning under våren och hösten.

Ungdomar 9-11 år: Onsdagar, kl 18:30-19:30

OBS! Denna grupp startar v. 21 Onsdag den 24:e maj

Plats: Frösö Park

Ledare: Marcus Thorhuus

Ungdomar 12-15 år: v.20-22, onsdagar, kl 18:30-19:30

Plats: Frösö Park,

Ledare Tore Johansen och Jon Gunnarsson

Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en MTB på lättare stigar

Inriktning: I den här gruppen är det fart och fläkt! Vi åker uppför och nerför i olika backar och testar olika stigar, vi fortsätter utveckla balans och motorik genom olika lekar, banor och cykelövningar och ser till att ha fantastiskt kul. Målet är att alla kan ta sig fram i alla typer av terräng , hitta balansen och farten på cykeln och våga utmana sig själva med hopp, utförsbackar och fartfylld cykling. Får vi ihop en tillräckligt stor grupp så tittar vi på möjligheterna att fortsätta även under hösten.

Vuxen/Föräldraträning : Tisdagar kl 18-19  v.25-27 (OBS! ändrade veckor p.g.a arbete)

Plats: Frösö Park:
Ledare: Tore Johansson

Förkunskapskrav: Att själv kunna hantera en MTB på lättare stigar

Inriktning: Detta är tillfället för dig som vuxen eller förälder som gillar att cykla MTB och som vill utmana dig själv och ha roligt på cykeln. Vi cyklar på XCO-banan på Frösö Park, på branta partier både uppför och nerför och utmanar oss själva på vår egen nivå.

Hälsningar:

Christer Hillörn

christer.hillorn@gmail.com