Ny MTB-bana på Frösö Park

PRESSMEDDELANDE: 2022-06-17

Ny MTB-bana på Frösö Park

 

Under året har Frösö IF Cykel tillsammans med Frösö Park Fastigheter arbetat med en ny dragning av den gamla MTB SM-banan ute på Frösö Park. Nu är den nya 3,3 km långa MTB-banan för cross country öppen för cyklister.

 

– Vår ambition är att bygga och utveckla en bana för allt från barn och nybörjare till de som är mer erfarna. Vi kommer att fortsätta bygga tekniska partier med olika utmaningar och svårighetsgrader så att man kan cykla tillsammans och ha roligt oavsett vilken nivå man cyklar på. Vi har även tagit fram en enklare barnloop på ca 350m som är en del av den längre banan berättar Christer Hillörn, ordförande i Frösö IF Cykel.

 

– Det känns fantastiskt kul att tillsammans med Frösö IF kunna hålla liv i de fina banorna framförallt då cykling verkligen växer som folksport och börjar bli en reseanledning, säger Fredrik Karlstedt, VD Frösö Park Fastighets ab.

 

Mycket arbete återstår med att bygga och skapa fler nya features men det fortsätter löpande under sommaren och hösten.

 

– Så vi hoppas att att cyklister har lite överseende med att det pågår byggarbeten på olika ställen. På sikt hoppas vi att banan kan bli så bra att den bidrar till att stärka Östersund ytterligare som cykeldestination, avslutar Christer.

 

MTB-banan Frösö Park med Barnloop – Google maps: 

Lila, långa banan 3,3 km Turkos, Barnloop 350m

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1TnMKR7C99ym9Zt82Pt5iJ2EYSkVehec&usp=sharing

 

MTB-banan Frösö Park på Strava:

https://strava.app.link/yZNefS6qUqb

 

För mer information och bilder kontakta:

 

Christer Hillörn, Ordförande, Frösö IF Cykel

e-post: christer.hillorn@gmail.com